Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Кокосовий пиріг на кефірі

Один із найвідоміших видів випічки в Німеччині — кухен з цукровою скоринкою. Виходить такий пиріг дуже солодким і дуже смачним. Тому втриматися і не взяти наступного шматочка таких ласощів досить важко. Як же готується ароматний кокосовий пиріг на кефірі за німецьким рецептом?

Для цього вам слід використовувати найдоступніші продукти, більшість з яких ви точно зможете знайти у себе на кухні. Ось чому такий десерт можна випікати екстрено (до приходу гостей). Не доведеться ні бігти в магазин за інгредієнтами, ні витрачати багато часу на приготування.

Невеликий нюанс. Щоб у процесі не підгоріла цукрова скоринка пирога, обов’язково використовуйте фольгу. Накрийте нею вміст форми після 15 хвилин випікання. Так вам вдасться уникнути одержання горілої верхівки десерту.

Складові
Кефір 250 мл, Цукор 250 г, Пшеничне борошно 240 г, Розпушувач 1 ч. л., Ванільний цукор 10 г, Сіль 0,25 ч. л. , Яйце 1 шт. Кокосова стружка 100 г.

Приготування
1. У глибоку миску вливаємо кефір. Всипаємо 100 г цукру. Вбиваємо яйце. Злегка збиваємо все вінчиком до однорідності. Всипаємо ванільний цукор та сіль. Знову добре перемішуємо.

2. Просіюємо в кефірну суміш пшеничне борошно. Додаємо розпушувач для тіста. Перемішуємо всі інгредієнти за допомогою ручного вінчика до однорідної маси.

3. Готуємо посипання. У глибоку ємність всипаємо кокосову стружку. Додаємо 150 г цукру. Гарненько їх перемішуємо.

4. Застилаємо дно форми для випікання пергаментом. Змащуємо її боки олією. Викладаємо у форму тісто і рівняємо його, використовуючи кулінарну лопатку.
5. Посипаємо верх пирога кокосово-цукровою сумішшю, рівномірно її розподіляючи. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Потім накриваємо пиріг фольгою. Відправляємо його до духової шафи ще на 15 хвилин.
Щоб випічка відрізнялася особливою ніжністю, радимо взяти ще 200 мл вершків. Дістаньте пиріг із духовки. Зробіть кілька проколів у ньому, використовуючи дерев’яну шпажку. Потім полийте гарячу випічку вершками жирністю 10%. Як тільки пиріг охолоне, його можна буде нарізати та подавати до столу. Випічка, що просочилася, матиме ніжний вершковий смак і чудовий аромат.

Олена

Recent Posts

На Лівобережжі Кам’янського тривають роботи з відновлення водопостачання (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Тривають роботи з відновлення пошкодженої ділянки залізобетонного колектора.…

57 хв. ago

На Дніпропетровщині затримали 20-річну шпигунку рф

Контррозвідка Служби безпеки України затримала 20-річну мешканку Синельниківського району, яка збирала координати для підготовки ракетно-бомбових,…

3 години ago

Восьмеро чоловіків намагались втекти за кордон на автівці: серед них був мешканець Дніпропетровщини

У селі Роздільнянського району прикордонники зупинили Peugeot, який їхав в бік кордону з Молдовою. У…

4 години ago

Дніпропетровщина у трійці лідерів по боргах із зарплати

У 2025 році в Україні зафіксували 35 471 борг по заробітній платі. Дніпропетровська область посіла…

5 години ago

Номінант на Оскар Тімоті Шаламе зіграв тенісиста Марті Райзмана (відео)

Кінокомпанія A24 випустила перший трейлер спортивної трагікомедії "Марті Найкращий" (Marty Supreme), головну роль в якій виконав…

5 години ago

Кам’янські боксери стали бронзовими призерами чемпіонату України

У Хмельницькому з 10 по 18 серпня проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків та…

6 години ago