Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Кокосовий пиріг на кефірі

Один із найвідоміших видів випічки в Німеччині — кухен з цукровою скоринкою. Виходить такий пиріг дуже солодким і дуже смачним. Тому втриматися і не взяти наступного шматочка таких ласощів досить важко. Як же готується ароматний кокосовий пиріг на кефірі за німецьким рецептом?

Для цього вам слід використовувати найдоступніші продукти, більшість з яких ви точно зможете знайти у себе на кухні. Ось чому такий десерт можна випікати екстрено (до приходу гостей). Не доведеться ні бігти в магазин за інгредієнтами, ні витрачати багато часу на приготування.

Невеликий нюанс. Щоб у процесі не підгоріла цукрова скоринка пирога, обов’язково використовуйте фольгу. Накрийте нею вміст форми після 15 хвилин випікання. Так вам вдасться уникнути одержання горілої верхівки десерту.

Складові
Кефір 250 мл, Цукор 250 г, Пшеничне борошно 240 г, Розпушувач 1 ч. л., Ванільний цукор 10 г, Сіль 0,25 ч. л. , Яйце 1 шт. Кокосова стружка 100 г.

Приготування
1. У глибоку миску вливаємо кефір. Всипаємо 100 г цукру. Вбиваємо яйце. Злегка збиваємо все вінчиком до однорідності. Всипаємо ванільний цукор та сіль. Знову добре перемішуємо.

2. Просіюємо в кефірну суміш пшеничне борошно. Додаємо розпушувач для тіста. Перемішуємо всі інгредієнти за допомогою ручного вінчика до однорідної маси.

3. Готуємо посипання. У глибоку ємність всипаємо кокосову стружку. Додаємо 150 г цукру. Гарненько їх перемішуємо.

4. Застилаємо дно форми для випікання пергаментом. Змащуємо її боки олією. Викладаємо у форму тісто і рівняємо його, використовуючи кулінарну лопатку.
5. Посипаємо верх пирога кокосово-цукровою сумішшю, рівномірно її розподіляючи. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Потім накриваємо пиріг фольгою. Відправляємо його до духової шафи ще на 15 хвилин.
Щоб випічка відрізнялася особливою ніжністю, радимо взяти ще 200 мл вершків. Дістаньте пиріг із духовки. Зробіть кілька проколів у ньому, використовуючи дерев’яну шпажку. Потім полийте гарячу випічку вершками жирністю 10%. Як тільки пиріг охолоне, його можна буде нарізати та подавати до столу. Випічка, що просочилася, матиме ніжний вершковий смак і чудовий аромат.

Олена

Recent Posts

Кам’янське втратило двох захисників

Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "14 травня в бою поблизу населеного пункту Виїмка…

2 секунди ago

Зіркова кам’янчанка розповіла про виховання доньок: “Я не класична мама”

Українська співачка родом з Кам'янського Віра Брежнєва вперше за тривалий час розповіла про своїх дітей і…

20 хв. ago

Видатний скульптор Кам’янського відсвяткував ювілей

18 травня відсвяткував 75-річний ювілей почесний громадянин нашого міста, видатний скульптор Хачатрян Гарнік Ашотович. За…

50 хв. ago

У Кам’янському продовжується будівництво меморіального комплексу на честь загиблих Захисників

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Приступили до другого етапу будівництва меморіального комплексу на…

1 годину ago

Кам’янські веслувальники – призери обласного чемпіонату

17-18 травня в місті Дніпро відбувся чемпіонат Дніпропетровської області з веслування на байдарках і каное…

1 годину ago

Рецепт дня: Салат Коул слоу

Весна принесла із собою не тільки тепло, а й велику кількість свіжих овочів. На тлі…

2 години ago