Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пісна піца з баклажанами

Ця надзвичайно смачна і проста в приготуванні пісна піца стане прекрасним перекусом як на пікніку, так і в дорозі. Та й до обіднього столу цілком підійде. Повірте, незважаючи на те, що в ній немає м’яса, піца виходить дуже ситною.

Особливу увагу хочемо звернути на тісто. Готується дуже швидко і легко — на олії та крижаній воді. Не потрібно ніяких дріжджів чи розпушувача. У підсумку ви отримаєте хрумкий корж, який подобається всім без винятку. Можливо, піца буде виглядати не так ефектно, як у кафе, але на кінцевий результат це ніяк не вплине.

З цієї кількості інгредієнтів ви отримаєте дві великі піци діаметром 30 см або одну більшу на стандартному деку 42х37 см. Для більшої пікантності баклажани краще попередньо обсмажити з часником і копченою паприкою на сухій сковороді гриль. Відмінними добавками для такої піци стануть такі сири, як моцарелла, пармезан або дор блю. Також можете додати трохи печериць або болгарського перцю.

Складові
Пшеничне борошно 350 г, Сіль1 г, Сода 1 ч. л., Лимонний сік 2 ч. л., Вода 200 мл, Оливкова олія 4 ст. л., Базилік 20 г ,Помідор 2 шт., Баклажан 1 шт., Помідори чері до смаку, Пармезан 30 г, Червона цибуля 1 шт., Оливки 40 г, Сушений базилік за смаком, Орегано до смаку, Майоран до смаку.

Приготування
1. З’єднайте просіяне борошно, сіль і соду, попередньо погашену лимонним соком. Поступово вливайте холодну воду, перемішуючи руками. Посипте стіл борошном і добре вимісіть тісто.

2. Розкотіть заготовку тонким пластом, викладіть на застелений пергаментом лист і змастіть олією.

3. Очистіть великі помідори від шкірки та подрібніть блендером. Розподіліть томатне пюре по тісту і посипте листям базиліка.

4. Баклажан наріжте на кружальця, злегка посоліть та залиште на 30 хв. Злийте рідину. Викладіть овоч на піцу разом із розрізаними навпіл помідорами чері. Далі йдуть кільця червоної цибулі та оливки.

5. Потім змастіть все олією і ще трохи посоліть до смаку. За бажанням посипте блюдо тертим сиром.

6. Приправте корж сушеними травами і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Готову страву прикрасьте сіточкою із соусу бальзамік.
Щоб баклажани не пригоріли, краще випікати заготовку на нижньому або середньому ярусі духовки. Така вегетаріанська піца з баклажанами – чудова закуска або легка гаряча страва. Синій овоч надає піці соковитості та певної гостроти. Обов’язково спробуйте!

Олена

Recent Posts

Кам’янчанам на замітку: коли, в які дні можна купити найдешевші квитки на потяг

Планування подорожі потягом в Україні може стати значно економнішим, якщо знати певні правила формування цін на квитки…

6 хв. ago

У Кам’янському відкриється сучасна студія для корекції фігури та тіла та нова швейна майстерня

За результатами розгляду заяв, поданих у період з 9 по 22 червня 2025 року, маємо…

1 годину ago

На Дніпропетровщині зник безвісти чоловік

Поліцейські Павлограда розшукують 55-річного Віктора Петраша. 15 липня до поліції надійшло повідомлення про те, що…

1 годину ago

Кам’янське втратило захисника

Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "14 липня, перебуваючи на лікуванні в одній з лікарень…

2 години ago

У Дніпрі затримали чоловіка з набоями та канабісом

У Днпрі у 45-річного місцевого жителя правоохоронці вилучили запал УРЗГМ-2, набої та ємності з канабісом.…

2 години ago

Лікарі Кам’янського району вирушили на стажування до Німеччини

Молоді лікарі Жовтоводської міської лікарні вирушили на закордонне стажування до однієї із провідних клінік Німеччини…

2 години ago