По-перше, десерт робиться досить легко. Знадобиться лише 5 простих інгредієнтів. По-друге, приготування займе у вас максимум півгодини. Смачне морозиво на жовтках за класичним домашнім рецептом відіб’є будь-яке бажання купувати ласощі в магазині. Хіба не краса?
Складові
Цукор 400 г, Молоко 1 л, Вершкове масло 100 г, Крахмал 1 ч. л., Яйце 5 шт.
Приготування
1. Перелийте молоко в сотейник та поставте на повільний вогонь. У тепле молоко додайте вершкове масло, рубане шматочками. Доведіть суміш до кипіння.
2. Окремо змішайте цукор із крохмалем та жовтками. Розітріть інгредієнти до однорідної маси. Додайте трохи молока, щоб консистенція нагадувала рідку сметану.
3. У закипіле молоко влийте тонким струмком жовткову масу, постійно помішуючи. Знову доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню та помістіть сотейник у холодну воду. Постійно помішуйте суміш, доки вона не стане теплою.
4. Залишіть суміш у холодній воді до її повного остигання. Періодично помішуйте. Розлийте масу по формах і відправте в морозилку до повної заморозки.
Подавайте готове морозиво зі свіжими фруктами чи ягодами. Також можна прикрасити десерт тертим шоколадом чи кокосовою стружкою. До універсального пломбір підійде абсолютно все. Смачного!
Міський голова Андрій Білоусов розповів щодо аварії магістрального каналізаційного колектору комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради…
У Кам’янському приступили до капітального ремонту наших тротуарів. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.…
З 1 вересня на Дніпропетровщині діти з особливими освітніми потребами матимуть більше можливостей для розвитку…
На Дніпропетровщині поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за незаконне зберігання зброї та…
Поліцейські Кривого Рогу затримали підозрюваного у злочині. Він Забив до смерті чоловіка. Конфлікт між пацієнтами…
Про це розповіла Лариса Биданцева, керівник Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…