Categories: Події

У Кам’янському районі виявили кишкову паличку в дитсадку

Кам’янське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області інформує щодо випадку захворюваності на гостру кишкову інфекцію (надалі – ГКІ), зареєстрованому в закладі дошкільної освіти м.Жовтих Вод.

До Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області надійшло екстрене повідомлення щодо 3 випадків захворюваності на кишкової інфекції в одному з дитячих закладів м.Жовтих Вод. Усі діти захворіли одночасно та були госпіталізовані до інфекційного відділення міської лікарні з діагнозом «кишкова інфекція вірусної етіології». Захворювання проявлялось підвищенням температури, багаторазовою блювотою та рідкими випорожненнями.

Спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області проведено епідеміологічне розслідування ГКІ з метою встановлення причин захворювання та проведення заходів з його локалізації та недопущення подальшого поширення.

За результатами обстеження у дитячому дошкільному закладі встановлено чисельні порушення вимог чинного санітарного законодавства: організація питного режиму в найпростішому укритті не сприяє оптимальному задоволенню потреб дітей у безпечній та якісній воді, запас питної води відсутній; у груповому осередку порушується індивідуальність при використанні шафок та засобів гігієни дітей; не забезпечені умови для дотримання особистої гігієни вихованцями та персоналом закладу в найпростішому укритті – в наявності тільки один горщик для дітей раннього віку, в наливному рукомийнику відсутня вода; відсутня інформація щодо режиму генеральних прибирань, обробки та миття іграшок, горщиків тощо; не надано супровідні документи на наявні миючі та дезінфікуючі засоби щодо їхньої безпечності та якості тощо.

За результатами санітарно-епідеміологічного обстеження (розслідування) Головним управлінням Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області керівнику закладу направлено розпорядження щодо усунення порушень із заходами та термінами виконання.

Гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай ГКІ спричинено бактеріями або вірусами, які характеризуються фекально-оральним шляхом передачі та переважним ураженням травного тракту.

Кам’янське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області наголошує: дотримання гігієнічних правил та вимог дає можливість уникнути харчового отруєння та зараження кишковими інфекціями. Будьте пильні, бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх дітей!

Margaret

Recent Posts

За добу на Дніпропетровщині ліквідовано 52 загорання у природних екосистемах

На Дніпропетровщині протягом доби вогонь знищив 40 гектар наземних екосистем. Вогнеборці ліквідували 38 займань сухої…

11 хв. ago

У Кам’янському визначили переможців конкурсу дитячої фотографії

У Кам’янському підведено підсумки Х відкритого міського фотоконкурсу дитячої фотографії «ОБ’ЄКТИВна реальність». У конкурсі взяли…

1 годину ago

Нічні обстріли на Дніпропетровщині: поранені двоє

Про це позповів голова ОВА Сергій Лисак. "Ввечері агресор вдарив по Нікопольщині. З важкої артилерії…

3 години ago

У Кам’янському все спокійно

Про ситуацію в місті на ранок доповів мер Андрій Білоусов. "Ніч у місті минула без…

3 години ago

У Камʼянському змагалися стрибуни

27 вересня у Камʼянському відбувся відкритий Чемпіонат міста зі стрибків на акробатичній доріжці. У змаганнях…

4 години ago

Юних кам’янчан запрошують до парку на святковий квест

Центр позашкільної роботи та дитячої творчості Кам'янського запрошує всіх маленьких кам'янчан на квест до Дня…

5 години ago