Categories: Це цікаво

Рецепт дня: сливове варення по-королівськи

Щоб отримати королівські ласощі, готувати варення зі слив необхідно ближче до вечора. А коли ти його спробуєш, одразу зрозумієш, що час витрачено не дарма.

Навіть якщо це твій дебют у консервації, роби не на пробу, а одразу більше. Варення виходить ніжне, ароматне і зовсім не нудотне. Нагадує м’який мармелад. Таке не соромно королю подати!

Якщо тобі подобаються нестандартні рішення, то цей рецепт для тебе! Аромат кориці, слив та хрусткі горіхи… Звучить смачно, правда? Варення зі слив з горіхами урізноманітнить будь-який десерт, підійде для випічки і зігріватиме тебе в морозні дні.

Для варення підійдуть тверді сливи чорних сортів. Перестиглі ягоди перетворяться на кашу і вийде джем. Горіхи бери найсвіжіші. Переконайся, що серед них немає зіпсованих чи гірких.

СКЛАДОВІ
1 кг слив
4 ст. цукру
1 ст. волоських горіхів
2 палички кориці або 0,5 ч. л. меленої кориці
2 ст. л. коньяку

ПРИГОТУВАННЯ
Вимиті сливи розріж на половинки та видали кісточки. Засип їх половиною цукру і залиш на 3 години.
Коли ягоди пустять сік, додай цукор, що залишився, палички кориці і постав каструлю на вогонь. Доведи сироп до кипіння та вимкни.
Залиш майбутнє варення на 8 годин або краще на ніч. Сливи просочаться цукровим сиропом і корицею і добре триматимуть форму.
Вранці постав варення на повільний вогонь. Поки воно закипає, підготуй горіхи.

Злегка обсмаж їх на сухій сковороді, загорни в сухий рушник і потри один об одного. Так піде зайве лушпиння і горіхи будуть набагато смачнішими.

У кипляче варення додай горіхи, коньяк та вари 20 хвилин. Не забувай знімати піну.
Вийми палички кориці, розлить гаряче варення по стерилізованих банках і відразу закатай кришками. Переверни банки вгору дном і закутай ковдрою на 24 години.

Принадність сливового варення в тому, що його можна готувати з різними інгредієнтами, щоб радувати домашніх та гостей новими смаковими відтінками та ароматами.

Олена

Recent Posts

Кам’янчан запрошують на прибирання Курилівського котловану та рибальські змагання

У суботу, 24 травня, активісти запрошують усіх рибалок Кам'янського і шанувальників чистого довкілля долучитися до…

25 хв. ago

У театрі Кам’янського пройшов перший фінал фестивалю “Січеславна”

20 травня стартував фінал XXX Фестивалю-конкурсу на найвищу театральну нагороду Придніпров'я "Січеславна". Журі у складі…

52 хв. ago

В університеті Кам’янського пройшов тренінг з безбар’єрності

З 19 по 25 травня 2025 року в Україні вперше проводиться Національний тиждень безбар’єрності. Захід…

1 годину ago

У Дніпрі до кінця осені не курсуватиме трамвай №1

У Дніпрі з літа й майже до кінця осені не курсуватимуть трамвай №1 та низка…

2 години ago

Скарлетт Йоганссон проти динозаврів: “Світу Юрського періоду 4” вийде вже влітку (відео)

Кінокомпанія Universal Pictures показала новий трейлер науково-фантастичного екшну "Світ Юрського періоду: Відродження" (Jurassic World Rebirth), що…

2 години ago

На Дніпропетровщині зростає захворюваність на кишкові інфекції

Епідеміологічна ситуація на Дніпропетровщині: рівень ГРВІ знижується, але зростає кількість кишкових інфекцій. Про це повідомив…

3 години ago