Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Печиво “Ківі”

Подавши до столу яскраве печиво «Ківі», вам вдасться здивувати гостей. Адже спершу вони можуть подумати, що ви презентували до чаю екзотичний плід. Яким ж буде їхнії подив після дегустації так званої фруктової нарізки!

Це оригінальне печиво справді виглядає дуже натурально, наче перед вами справжнє ківі. Щоб досягти такого результату, вам знадобиться харчовий барвник і трішки терпіння. Адже з цими ласощами доведеться трохи погратися. Але результат того вартий.

Для того, щоб надати тісту зеленого кольору, ви можете використовувати як харчовий барвник, так і японський чай. Якщо у вас є матча, додайте її в тісто, а потім добре його розімніть. В результаті ви отримаєте чудовий зелений колір.

складові
Цукрова пудра 120 г, Яйце 1 шт., Пшеничне борошно 350 г, Харчовий барвник 2 г, Лимонна цедра 1 ч. л., Мак 1 ч. л.

Приготування
Додаємо до розм’якшеного вершкового масла цукрову пудру. Збиваємо все до однорідності. Додаємо яйце. Знову збиваємо.

Натираємо на дрібній тертці лимонну цедру. Додаємо її і пшеничне борошно до масляної маси. Замішуємо м’яке та еластичне тісто. Розділяємо тісто на три частини (дуже велику, середнього розміру і найменшу).

У велику кулю додаємо барвник зеленого кольору. Розминаємо руками до однорідності. У найменшу кулю тіста додаємо какао. Ретельно розминаємо його руками. Відправляємо у морозилку на 5 хвилин.

Тісто зеленого кольору розгортаємо у прямокутний пласт. Зі світлої кулі формуємо ковбаску. Викладаємо її на прямокутну заготівлю. Загортаємо все в рулет. Обмотуємо харчовою плівкою. Прокочуємо рулет на столі і прибираємо його в морозилку на 3 хвилини.
Коричневе тісто розгортаємо у прямокутний пласт. Викладаємо на нього рулет. Закочуємо його в заготовку коричневого кольору. Загортаємо в харчову плівку і знову забираємо в морозилку на 10 хвилин.

Готовий рулет нарізаємо на невеликі кружечки, використовуючи гострий ніж. Викладаємо їх на лист, застелений пергаментом. Підправляємо руками нерівності і намагаємося акуратно приплюснути заготовки.

Посипаємо зелену частину майбутніх коржиків маком. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин.

Для того щоб так звані зернятка вийшли дуже правдоподібними та акуратними, використовуйте звичайний поліетиленовий пакет. Насипте в нього мак. Потім зробіть в пакеті невеликий отвір. Прикрасьте зелену частину тіста, висипаючи мак по колу. Готово!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському судитимуть чоловіка, який застрелив свою дружину

Досудове розслідування, розпочате за фактом умисного вбивства - завершено.Обвинувальний акт щодо 36-річного фігуранта скеровано до…

2 години ago

22 мешканки Дніпропетровщини отримали звання «Мати-героїня»

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Владислав Гайваненко. "Материнська любов…

2 години ago

Під Кам’янським чоловік порізав знайомого: що вирішив суд

За замах на вбивство знайомого 24-річний чоловік проведе 7 років за ґратами. У ході слідства…

2 години ago

Поліцейські Кам’янського нагадують громадянам про використання світловідбивних елементів

У темний час доби, під час туману чи опадів або у разі вимкнення освітлення видимість…

3 години ago

Автор хіта “Танцюй зі мною повільно” впав у кому: дружина зірки показала його та розкрила діагноз

Український співак ADAM (справжнє ім’я — Михайло Клименко), відомий хітами «Танцюй зі мною повільно» та «Ау Ау», опинився у критичному стані та вже тривалий…

3 години ago

На Дніпропетровщині в навчальному закладі сталася різанина між двома жінками

Поліцейські Дніпропетровщини затримали 44-річну жінку за замах на умисне вбивство. Попередньо відомо, що через особисту…

4 години ago