Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Сирники з фініками

Як відомо, сухофрукти самі собою дуже солодкі. Через це при додаванні їх у деякі страви можна зменшити кількість цукру, що використовується. Він зовсім не знадобиться, якщо готувати домашні сирники з фініками.

Такий сніданок буде в міру солодким завдяки сухофруктам. Тому, якщо ви хотіли зменшити кількість споживаного цукру, цей варіант розкішної страви для ранкового прийому їжі вам точно варто зберегти.

Врахуйте, що в переліку інгредієнтів для таких ласощів із сиру вказана вага сухофруктів вже з відділеними кісточками. Візьміть фініки із запасом, щоб їх вистачило для приготування апетитних сирників на сковороді.

Складові
Сир 400 г, Яйце 1 шт., Фініки 150 г, Манка 2 ст. л., Пшеничне борошно за смаком, Соняшникова олія за смаком.

Приготування
1. У глибоку миску викладаємо сир середньої жирності. Всипаємо до нього манну крупу. Вбиваємо куряче яйце. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.

2. Залишаємо сирну суміш на 10 хвилин при кімнатній температурі для набухання манної крупи. Потім переходимо до підготовки сухофруктів. Поміщаємо попередньо промиті фініки в невелику ємність. Заливаємо їх окропом. Залишаємо сухофрукти на 10 хвилин для розм’якшення. Зливаємо рідину. Видаляємо кісточки з фініків.

3. Нарізаємо м’якоть сухофруктів довільними шматочками. Додаємо фініки до сирної маси. Пробиваємо все за допомогою занурювального блендера до отримання максимально однорідної консистенції.
4. Формуємо з сирно-фінікової суміші сирники бажаного розміру. Обвалюємо їх у пшеничному борошні з усіх боків. Зайве струшуємо, щоб не горіла на сковороді.
5. Приступаємо до смаження заготовок. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо на ній сирники з двох сторін до апетитного рум’янцю, встановивши середнє нагрівання. Готово!

Пропонуємо подати фінікові сирнички із домашнім ванільним соусом. Для його приготування візьміть 2 яєчні жовтки. З’єднайте їх з 80 г звичайного цукру та 1 ч. л. пшеничного борошна. Добре все перемішайте. Залийте яєчну суміш 1,5 скл. гарячого молока. Надішліть сотейник зі з’єднаними інгредієнтами на плиту. Варіть соус на помірному вогні, постійно помішуючи його. Як тільки суміш загусне, зніміть її з вогню. Додайте до неї 2 ч. л. ванільного цукру. Ретельно перемішайте. Ванільний соус до рум’яних сирників готовий!

Олена

Recent Posts

Завта у Кам’янському можлива гроза з градом

За даними українського гідрометеорологічного центру, 05 липня вночі в Дніпропетровській області грози, подекуди град (діаметром…

3 години ago

Кам’янчанам на передову передали зброю

Про чергову допомогу військовим повідомив мер Андрій Білоусов. "На терміновий запит наших Захисників від громадської…

3 години ago

На Дніпропетровщині перекинулась вантажівка з продуктами (відео)

У Кривому Розі на Об'їзній дорозі вантажний автомобіль, який перевозив продукти, перекинувся на бік та…

4 години ago

Під Кам’янським виявили наркоплантацію

У Кам'янському районі поліцейські викрили місцевого мешканця, який вирощував коноплі. На території приватного домоволодіння 56-річний…

5 години ago

Раян Гослінг віднайде позаземну цивілізацію у фільмі “Проект “Аве Марія” (відео)

Кінокомпанія Amazon MGM Studios показала перший трейлер науково-фантастичного фільму "Проєкт "Аве Марія" (Project Hail Mary),…

5 години ago

Кам’янський хлібзавод запрошує на роботу

Хлібозаводу №1  ТОВ «АГРОСС» м. Кам'янське на постійну роботу потрібні з можливим бронюванням. Водій                                                                                    14000-20000…

6 години ago