В Каменском появится бюджет участия для детей

Об этом сообщили координаторы городской программы Бюджет участия в социальных сетях.

“Міська рада прийняла рішення про запровадження пілотного проєкту “Бюджет участі. ДІТИ”. У разі успішності такого інструменту він буде поширюватись на усі школи Кам`янського у 2022 році.
ІДЕЯ ПРОЄКТУ: “Бюджет участі. ДІТИ” (шкільний громадський бюджет) є інновацією, яка залучає дітей до використання інструментів громадської участі, дає можливість впливати на вирішення питань, які їх стосуються, а також виступає своєрідним “тренажером” з написання проєктних пропозицій. При цьому дитина, навчаючись основам демократії, розуміє, що її думка врахована, а голос вплинув на розвиток шкільного середовища.
ПРИНЦИП: учні школи у центрі процесу: пишуть шкільні проєкти та голосують за них. У кожній школі, яка бере участь у пілотному проєкті “Бюджет участі. ДІТИ”, проходить окремий конкурс, направлений виключно на її учнів.
ПРО ПРОЄКТ: учні школи самостійно пишуть проєкти та голосують за них на спеціальній платформі електронної демократії: https://school-budget.e-dem.ua/ . Перемогу здобудуть ті шкільні проєкти, у яких буде найбільша учнівська підтримка. Адміністрація школи та батьки усіляко підтримують дітей, проте не втручаються у процес підготовки шкільних проєктів. Після конкурсу школа гарантовано отримує фінансування (60 тисяч гривень) на реалізацію шкільних проєктів-переможців.
ЯК ПИСАТИ ШКІЛЬНИЙ ПРОЄКТ: учні школи заповнюють просту форму, де викладають зміст своєї ідеї, місцезнаходження та вартість. Попередньо з дітьми та вчителями буде проведено навчання, під час якого у доступній формі буде викладено особливості написання шкільних проєктів та наведено приклади фактично реалізованих шкільних проєктів їх однолітків.
☝️УЧАСНИКИ: 3 школи (по 1-й у кожному з районів міста).
ДЕТАЛЬНО ПРО ПРАВИЛА➡️ http://so.kam.gov.ua/ua/osxfile/pg/240621292692298_d1_3o/
НАШІ ПАРТНЕРИ:
Положення про пілотний проєкт із запровадження інструменту партисипації “Бюджет участі. Діти” у місті Кам`янське розроблено із використанням інструментарію Ради Європи щодо впровадження шкільного громадського бюджету для розвитку громад Council of Europe: civil participation . Дякуємо за підтримку та допомогу керівникові проєкту “Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень” Ради Європи Volodymyr Kebalo та національному експертові, розробнику моделі та авторові інструментарію Алексей Коваленко !
Дякуємо міжнародній благодійній організації Фонд Східна Європа та Програма EGAP за можливість використання спеціалізованої платформи електронної демократії “Шкільний ГБ” та постійній цілодобовій підтримці Serhii Karelin та Oleksandra Pidenko .
Діти мають бути кращими за нас! Ви ж згодні?
Слідкуйте за нашими новинами! Будьте у центрі подій разом з БЮДЖЕТОМ УЧАСТІ!” – говроится всообщении.

Margaret

Recent Posts

Сади жителів Дніпропетровщини атакують небезпечні вороги

Аномально жарка погода першої половини квітня сприяла стрімкому наростанню середньодобових температур та активному виходу шкідників…

22 хв. ago

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

18 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

19 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

20 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

21 годину ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

21 годину ago